söndag 6 april 2008

Vardag igen

Ja, så blev det vardag igen. A blev sjuk, vi skulle träffats igår. Men det går väl fler tåg.. Det är måndagsmorgon, sjöng Povel, han visste så väl att första dan efter helgen kan vara jobbig. På fabrikerna tillverkas måndagsexemplar och här tecknar jag ner en måndagstext. Det får bli kort och intensivt.

Nyss skrev en journalist mail och bad mig föreslå lösning/-ar på ett allvarligt samhällsproblem. Hittills har jag skickat två svar, båda långa. Jag jobbar i det tysta, det osynliga. Bara när jag publicerar mig syns det att jag jobbat.
(Hon tackade mig för svaren nyss, jag kan alltså sluta grubbla på frågan för ögonblicket. Men samhällsproblemet hemlöshet kvarstår, naturligtvis.)

-E du hemma om dagarna för det mesta? sa en ledamot syrligt i samband med vårt senaste sammanträde. Att vistas i sin förhyrda bostad dagtid tas nämligen som intäkt för att man inget gör, lever på bidrag, går och driver, slappar osv. Jag önskar det gick, men tyvärr medger inte min ekonomi ateljéhyra just nu. Alltså jobbar jag hemma. Nu är det vardag igen, som sagt.

Jag återkommer.
I en bokhandel nära dig ska jag stå.
Snart kommer min motsvarighet till "Hajen 2" (titelförslag nedan).
Till dess får du nöja dig med Trasdocka.
Lyssna gärna på den inlästa versionen.
Noomi Rapace och Bruno Årfors.
Mmmmm...


Några titelförslag (kom gärna med fler):

Trasdockan i Venedig
Trasdockan och havet
Trasdockans porträtt
Den allvarsamma trasdockan
En förlorad trasdocka
En trasdocka klev av tåget
Trasdockan kommer tillbaka

2 kommentarer:

beverlee sa...

Tåget gick..Trasdockan kvar på perrongen..

Alexandra sa...

Så talade trasdockan...