måndag 28 april 2008

EN PEDOFILS VARDAGSLIV

Han byggde ett hus och installerade sig där med familjen, som så småningom får fem barn. Bottenplanets två lägenheter hyr han ut och får inkomst av, samtidigt som detta plan funkar som en perfekt isolering mellan hans egen lägenhet högst upp och källarplanet med (pedofil-)verkstad.
Åren går, en dotter växer upp och blir 11 år. Då är det 1977 och dags för hennes 42-åriga pappa att ha det första samlaget med henne. Mamma, som är 37, fattar inget. Ett antal övergrepp senare är Elisabeth 18, pappa 49 och mamma 44 och den 28 augusti 1984 spärrar pappa in Elisabeth i källaren och sätter handklovar på henne.
1.
Pappa är 53, mamma 48 och källarflickan Elisabeth är 22 år när hon 1988 föder sin första källarflicka som hon kallar Kerstin och som inte får lämna källaren förrän 19/4 2008 då hon dödssjuk förs till sjukhus i koma.
2.
Pappa är 54, mamma 49 och Elisabeth 23 när hon föder sin första källarpojke Stefan. Hans storasyster, källarflickan Kerstin är 1 år.
3.
Pappa är 58, mamma 53 och Elisabeth 27 när hon föder flickan Lisa som 9 månader gammal tas ifrån henne, lämnar källaren och "hittas" utanför huset.. Källarsyskonen Stefan och Kerstin är nu 4 och 5 år.
4.
Pappa är 59, mamma 54 och Elisabeth 28 när hon föder flickan Monika, som 10 månader gammal tas ifrån henne för att "hittas" den 15/12 1994 utanför huset.. Källarsyskonen Stefan och Kerstin är nu 5 och 6 år.
5.
Pappa är 61, mamma 56 och Elisabeth 30 när hon föder tvillingar och en av dem dör i källaren pga vanvård och bränns upp efteråt av pappa/morfar.
Källarsyskonen Stefan och Kerstin är nu 7 och 8 år.
6.
Pappa är 62, mamma 57 och Elisabeth 31 när den överlevande tvillingpojken Alexander tas ur källaren för att "hittas" liksom tidigare barn "hittats".. Källarsyskonen Stefan och Kerstin är nu 8 och 9 år.
7.
Pappa är 68, mamma 63 och Elisabeth 37 när det sista källarbarnet föds. Källarpojken Felix blir kvar i källaren med modern och de två äldre källarbarnen. Stefan och Kerstin har nu blivit 14 och 15 år gamla och hittills levat hela sina liv i fångenskap under jord, inspärrade med modern som utsatts för upprepade övergrepp, födslar och barnarov under dessa år. I huset därovanför källaren är pappa 73 år och mamma 68 år. De "upphittade" syskonen Lisa, Monika och Alexander har hunnit bli 12, 14 och 15 år och vet än så länge inget om sin mor och sina syskon i källaren. Där har Felix hunnit bli 5 år, brodern 18 år och modern är 42 när systern Kerstin som levt 19 år i fångenskap förs till sjukhus den 19 april 2008. En vecka senare, den 26 april 2008, hittas modern och syskonen av polisen och fångenskapen över. Nu kan deras syskon läsa om dem i tidningarna och se morfar (som de kallat Vati) på tv med jackan över huvudet.. Grannarna intervjuas och intygar samstämmigt att Josef Fritzl alltid hälsat artigt osv. Hyresgästerna hos Josef Fritzl är förfärade sedan de fått kännedom om vad som pågått under deras lägenheter. Elisabeth klassas som djupt psykiskt störd idag (förvånad?) och är i mycket dålig kondition. Hon är onaturligt blek och ser ut att vara i 60-årsåldern rapporteras det. Hennes barn är förstås också illa däran i varierande grad, främst naturligtvis källarbarnen som ej sett dagsljus eller haft en normal uppväxt. Bl.a. har de närvarat vid moderns alla födslar när morfadern förövaren och barnafadern förlöst henne. Elisabeths föräldrar har ytterligare fyra egna barn som alla är vuxna och bosatta på annat håll. Man kan förmoda att även dessa upplever en viss turbulens i sin vardag i dag.

Tolvbarnspappan och pedofilen Josef Fritzl har numera eget rum med säkerhetsdörr på polishuset i Amstatten. Fungerar Österrike som Sverige så kommer myndigheterna att tillförsäkra honom både gemensam vårdnad med modern dvs hans dotter och umgängesrätt med hennes och hans gemensamma barn dvs hans barnbarn..

Reflexion:
Österrike och bunkerliknande källare: Jfr Priklopil tidigare. Adolf Hitler var också från Österrike och bodde tidvis i bunker. Finns det ngt samband där?
www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1186079.svd

Inga kommentarer: