onsdag 2 april 2008

Jag var inte heller gift med Hagamannen..

Mina tankar går ofta till frun till Hagamannen.
Hagamannens fru kunde inte tänka sig att hon var gift med en Hagaman. Han som var så fåordig, småfotad, ölsinnad och byggde på huset jämt. Inte kunde väl han?
Hans jobbarkompisar där i Haga tyckte inte heller att han var urtypen till en Hagaman. Blygisen, inte kunde väl en sån blygis våldta, slå på, nästan hamra ihjäl? Han var ju lite off, liksom, på jobbet kallade dom honom t.o.m. Hagamannen, som ett skämt, lite mobbing light, han hade ju så små fötter!

(Min förövares fru sa nyss att han nog var "sexmissbrukare" eftersom han våldtog mig, sin lilla patient, förut när han jobbade som doktor. Han var ju omtyckt då, rätt ofta, bland rätt många. Men kanske inte nu längre, förstås, när han inte får jobba som doktor mer. Är det inte konstigt hur fruar silar mygg och sväljer kameler?)

Jag tänker ofta på Hagamannens fru. Jag tänker på henne som Hagakvinnan. Hagamannen skrev över huset på en släkting innan domen fick laga kraft. På så vis kunde Hagakvinnan och barnen bo kvar i huset Hagamannen byggt på innan han började avtjäna straffet. Hur ser Hagamannens hustru på sin Hagaman i dag? Ser hon honom som ett offer för omständigheter han inte rådde över, var det spritens fel eller en taskig barndoms? Ser hon honom som OSKYLDIG och oskyldigt dömd? Eller är han som dr Jekyll och mr Hyde? Finns det två Hagamän, en god Hagaman som klappar barn och bygger på hus och en ond Hagaman med taskigt ölsinne som går bärsärk, misshandlar och våldtar? Jag tänker ofta på Hagamannens fru och undrar hur hon har det i dag när Hagamannen äntligen är inspärrad och hela (nästan) Umeå kan andas ut.. Åker hon in till Umeå ibland och handlar? Går hon bland björkarna intill Haga och känner sig som vem-som-helst? Kan hon vara "sig själv" eller är hon för alltid en Hagakvinna, Hagamannens fru eller Hagafrun?
Jag tänker ofta på Hagamannens fru, men jag undrar aldrig varför hon inte märkte att hon var gift med Hagamannen.
Min "Hagaman" hade också små fötter. Det var mycket som var smått på honom. (Hans fru tittade på hans fötter när dom gifte sig, men det var mest för att han hade VITA strumpor till frack! Gud, vilket nerköp hon gjorde. Säg bara inte att det var tubsockor också.. The botten is nådd i så fall.)
Jag tänker ofta på Hagamannens hustru. Vi är rätt många som gör det. En av oss är Hagamannen själv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hagamannen var aldrig gift.