onsdag 16 april 2008

Debatt?

Igår läste jag på Aftonbladets debattsida att det pågår en rättegång mot en okänd pedofil i tingsrätten. Han skyddas av sekretess. Efter att ha ringt tingsrätt och åklagarmyndighet fick jag klart för mig att det verkligen stämde. Som Majsan brukar säga: varje dag lär man sig något nytt!
Hursomhelst skrev jag till debattsidan och berättade om min pedofil och hur sekretessen slår i mitt fall.
Hos Socialstyrelsen (Utredningen om vanvård i den sociala barnavården, S 2006:5) är min utsaga belagd med sekretess till år 2050 (under förutsättning att det inte förlängs mer, det har redan förlängts två ggr.)
Hos Stadsarkivet ska mina journaler, trots att jag offentliggjort dem, sekretessprövas på nytt och min förövares namn ska sekretessbeläggas (för det framgår av min bok att han har begått sexuella övergrepp mot mig..)
Som tur var är min bok offentlig. Den är inte sekretessbelagd. Den vill vara med i "det offentliga samtalet".
Det offentliga samtalet borde verkligen komma igång snart! När Tito Beltran hamnar i hovrätten borde pedofili vara ett av ämnena, eller hur?

2 kommentarer:

anna wintour sa...

Hej jag förstår dig när du skriver till mig i min blogg.
Min avsikt är att väcka människor för folk verkar sova.
Jag tycker att om nu offret ska få skylla sig själv eller inte så borde man också "uppfostra" förövaren och brottslingen. I sverige är lagarna för snälla man borde ha högre straff tex så tycker jag att pedofiler borde steriliseras för då kan de inte skada. Detta låter säkert väldigt hårt men hur ska man annars lösa det? via 300 år av terapi till pedofilen eller? Det handlar inte bara om 1 barn som kommer i pedofilens väg utan det blir fler barn vars framtid släcks pga av att samhället inte tar sitt ansvar.

Jag tror inte att en människa blir helt återställd efter en traumatisk barndom ärren finns alltid kvar precis som på ett sår. Man tar med sig ärren i nästkommande liv också dvs på något sätt för man över sin trauma på sina barn. Det handlar då inte om några barn i pedofilens väg utan även barnen till dessa barn.
Förstår du vart det är jag vill komma?

Jag tycker också att information till yngre kvinnor är för lite. man borde i skolor få ta del av hur man ska skydda sig mot sjuka människor lära känna signalerna hos människor som tror sig ha rätten till någon annnans kropp.

Titta bara på vad som hände Fadime Sahindal(inte för att det har med övergrepp att göra). Alla tyckte att hon hade rätt till att leva som hon ville men vad hände? Hon blev mördad, varför? Jo för att folk lämnade hennes pappa vind för våg i stället för att omhänderta honom släppte man honom lös. De visste ju att hotbilden fanns. Borde Fadime skylla sig själv? Nej men Fadime borde fått mer kunskap och pappan borde fängslas redan innan han mördade henne tillsammans med brodern. jag kan om familjen utan och innan då jag är släkt med dem. Jag vet hur svag samhället är och sedan ska folk spela empatiska och bry sig men i själva verket bryr sig de inte. De bara pratar dvs mycket prat och liten verkstad. Folk som tycker så mycket är ofta väldigt falska för de bryr sig inte egentligen.

Jag gjorde ett inlägg om dig i min blogg som du kan läsa

www.veckomagasinet.se

ELL sa...

Du menar väl kastrera?