måndag 18 juli 2011

Pressens opinionsnämnd om min förövare

http://www.po.se/faellningar/faellda-aerenden/229-utpekande-anklagelser-om-sexoevergrepp-foer-40-ar-sedan?qh=YT

detta skrevs av Pressens Opinionsnämnd flera år innan min bok Trasdocka kommit ut.

Faktum är att den artikel som åsyftas var startskottet för bokmanuset: pedofilen påstod sig där ha haft "ett långt kärleksfullt förhållande" med sin patient (dvs. det barn jag då var). Efter att ha läst detta exempellöst fräcka uttalande, där han alltså pådyvlade offret del i ansvaret för de övergrepp han begått skrev jag "Den svarta boken" som ligger sist i Trasdocka och Ordfront förlag antog manuset i det skicket, innan det ens var färdigskrivet.

I kommande avsnitt ska jag diskutera ordalydelser i ovanstående fällning. Att märka är att nämnden var oenig, vilket är synnerligen ovanligt. Vid eftertanke tyckte sig en ny i nämnden ha valt fel, men då var fällningen redan gjord.

4 kommentarer:

Shed Light sa...

Intressant!
Kommer läsa kommande inlägg i detta ämne med stort intresse.

Yvonne Domeij sa...

Tack för uppmärksam läsning! Ska återkomma med kommentarer som sagt! Pockettidningen argumenterade kanske inte så som de borde, jag erbjöd min assistans, men de avböjde. Priset var fällning + 10.000 kr. Att dr X skulle kunna igenkännas är bullshit. Läkare har tystnadsplikt och således kan inte hans familj känt till mig som var hans patient. Det kommer mer!

eva sa...

Har just läst din bok Den karln var/är ju inte klok

Yvonne Domeij sa...

Nej, han varken är eller var riktigt funtad, utan en fullfjädrad psykopat!
Kaka söker maka och senare i livet har han hittat en som med näbbar och klor försvarar den gamle psykopaten. Enligt henne är min bok sinnessjuka fantasier, fabulering och jag vet inte vad. Förnekelsen är lika total som en solförmörkelse!