tisdag 5 juli 2011

Marks kommun igen

Beslut om umgänge med ursprunglig fosterfamilj togs också upp till diskussion på sociala nämndens möte idag. Beslutet hade tydligen fattats i sociala utskottet utan att vare sig barnens ombud eller den biologiska mamman fått ge sina synpunkter. Sociala utskottet ska nu hålla ett nytt möte som kompletteras med detta.

6 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.crimenews.se/
Bokanmälan av Trasdocka.
M v h
Patrik
nybergpatrik@spray.se

Yvonne Domeij sa...

Tack för din fina recension! Det märks att du förstår och är insatt i problematiken. Därför sätter jag extra stort värde på denna recension och planerar nu annonsera min inbundna bok på Blocket igen till reapris! Mvh och än en gång tack, Patrik!

Anonym sa...

http://www.nyhetsverket.se/nyhet/17851/Maria-Larsson-m%C3%A5ste-dra-l%C3%A4rdom-av-Marks-fallet

Yvonne,
Ny artikel om barnen i Mark.
Vi hörs!
Patrik

Yvonne Domeij sa...

Marksfallet visar att än idag råder samma missförhållanden som under min barndom fast över ett halvt sekel förflutit.

Själv barndomsskadad av vanvård vet jag alltför väl konsekvenserna av det Marksbarnen nu utsätts för och är oerhört upprörd över att se att detta pågår NU i realtid och att ansvarig minister svarat med ett ”Jaha, blaha” på fostermammans brev.

Man tog barnen från biologisk mamma pga. att hon ej gav dem godtagbara uppväxtförhållanden. Sedan tog man barnen från ett välfungerande och tryggt fosterhem och flyttar mellan olika jourfosterhem. Tjänstemän och politiskt tillsatta visar inte respekt för vare sig barnkonvention eller barnperspektiv. Den rättsliga prövningen var ytterst bristfällig. Socialstyrelsen har kritiserat Marks kommun.

Men kritiken var tandlös, ingen rättelse behövde vidtas, allt rullar på som förut! Ingen tycks kunna stoppa det vansinne som pågår. Nu behöver vi lagändringar och nya lagar för att hindra barn från att behandlas som barnen i Marks kommun.

Anonym sa...

Yvonne,
Bra skrivet av dig på Nyhetsverket. Fostermamman Eva bemöter en av näthatarna på Newsmill. (Kommentar nr 17).
http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/01/maria-larsson-m-ste-dra-l-rdom-av-marks-fallet

Patrik

Yvonne Domeij sa...

Tack Patrik för idogt bloggande! Läste just att någon klagat på dig i Cattas blogg för att du (och hon) försvarat ett par barn. Bra gjort! Någon måste våga!