fredag 30 december 2011

Del 3. Min förövare före övergreppen, under övergreppstiden och efteråt.

En tid efter förövarens svärfars död fick svärmodern självmordstankar och rådfrågade svärsonen. Svärmodern hyste oro inför att dö från yngsta dottern, som ännu var tonårig. "Oroa dig inte för henne, henne kan vi ta hand om" sa den blivande förövaren "och gör det du känner för" var hans lakoniska råd.
Han var med.kand. och hade ännu inte avlagt läkarlöftet
• bota
• om du inte kan bota, lindra
• om du inte kan lindra, trösta
Nej, hos honom fanns varken bot, lindring eller tröst, bara en spark i baken inför ett planerat självmord! Svärmodern dog således för egen hand. De tre döttrarna hade nu på kort tid förlorat båda sina föräldrar.

Nu fanns ett arv att skifta. "Sörj ni" sa den unge med.kanden "så sköter jag om allt med arvet". Så blev det också. Han tog tjänstledigt för att ordna med detta. I stället för att dela 1/3 av arvet med sin fru köpte han in ett tvåfamiljshus för HELA ARVET och in i det flyttade min blivande förövare med frun och hennes systrar. Enligt uppgift från dåvarande frun hade han sex där, inte bara med frun, utan även med yngsta systern, tonåringen. Äldsta systern däremot skrattade ut honom och betackade sig, när han gjorde närmanden.

Nu lekte livet för den lille ynken från byn. Han levde ihop med tre kvinnor, hade sex med två av dem och på arbetsplatsen hade han fri tillgång till unga flickor att förgripa sig på. Han bodde flott som det anstod en läkare, ja nästan som en provinsialläkare!

Så var läget när min förövare ville flytta ihop med min mor, mig och mina systrar. Han hade då gjort sexuella närmanden mot fyra av oss. (Se Del 1).

Vid tiden för dessa händelser var han inte färdig läkare. Först ca 25 år senare skulle han bli legitimerad läkare och i ca 20 år försörja Sveriges narkomaner med narkotika innan legitimationen slutligen fråntogs honom efter att han utretts två gånger.

5 kommentarer:

stella sa...

Önskar dig ett Gott Nytt År!

Med hälsningar från Stella

stella sa...

Jag kan inte se det på annat sätt än att han uppmuntrade svärmodern att ta självmord. Så på sätt och vis så var det ju han som tog livet av henne.

Fast inget i det här låter riktigt klokt. Det enda jag vet bestämt är att när man har med en psykopat att göra så kan allt hända i princip obemärkt. Senare upptäcker man kanske att något inte stämde.

En länk till en sida om psykopater.

http://www.evah.org/

Något jag undrat på under dagen. Om en pedofil är psykopat!???

Jag hittade något om en liten flicka ute på nätet. Tydligen väldigt omskrivet. Mamman gömde flickan. Mamman fick drevet efter sig. Mamman påstod att pappan var pedofil och just för den saken gömde hon dottern.

Pappan har fått hela vårdnaden, mamman har så gott som ingen insyn. Hon måste fråga fadern om lov för att träffa sin dotter. Det senaste i rätten är att dom ska kolla om morsan är riktigt klok.

https://maukonen.wordpress.com/2011/12/28/gt-skriver-om-kidnappningen-av-florence/

Vet du! Jag tycker det här luktar illa! Fick en obehaglig känsla. Men jag kanske inbillar mig. Blir väl så kanske när man vet hur både pedofiler, psykopater, myndigheter funkar. Hur dom tar parti. Oavsett om det är rätt eller inte.

Jag träffade på en snut en gång som sa till en mamma som på ungefär samma sätt blev av med sitt barn. -Det är väl bara att plocka fram unge och låta pappan ta den, för du kan väl skaffa nya. Så sa denna polis som hade order om att häkta en kvinna som gömt sitt barn. Hon hade drevet efter sig. Det var inte riktigt klokt. Hon var ta mig fan så totalt förföljd och utrotningshotad. Och det absolut sämsta av allt var att hon hade rätt, pappan hade ljugit om allt och lyckades på något sätt lura sociala, polis, andra myndigheter. Det var helt sjukt, hon var helt chanslös. Det var skumt, hon hade klara papper, men dom brydde sig inte. Dom körde sitt race. Antingen mutade eller så vet inte jag var felet låg.

Har du några ideer? Du har ju varit med en del och vet mycket.

Ha det gott / hälsning Stella

Yvonne Domeij sa...

Psykopater kan man skriva mycket om. Jag avstår att skriva här och hänvisar till det jag redan skrivit i Den svarta boken i Trasdocka!

Jag hade en gång en arbetskamrat som sökte politisk asyl i Norge pga. att våra myndigheter ville omhänderta hennes barn. Det funkade inte, men det blev omskrivet och hon spärrades in.

Jag har fått soc prickad av JO och vunnit i domstol mot soc, men man ska vara trovärdig, det är a och o. Om du inte är trovärdig är du chanslös.

Alla som vänder sig till media för att media ska ta upp deras fall har inte rent mjöl i påsen. Som exempel tar jag mamman till en pojke som våldtog en flicka i sin skola. Mamman gick till tv om sin "oskyldigt dömde" son.
Tv gjorde research: Det omtalade Bjästafallet, där en hel bygd trakasserade en våldtagen och hyllade en våldtäktsman. Präst m.fl. fick be om ursäkt.

Cecilia sa...

Men vänta nu, hur blev det "förövarens" fel att svärmodern tog livet av sig? Om en människa väljer att ta livet av sig, lämna tre barn efter sig(!) måste väl det valet ändå anses vara den individens? Hon dog väl för egen hand? Förlåt men jag tar illa vid mig när man iklär kvinnor illasittande offerkoftor. Hon tog ett fruktansvärt och själviskt beslut, men tar man det beslutet är det ändå till syvende och sist den egna handen man dör för.

Yvonne Domeij sa...

Så här blev det förövarens fel att svärmodern tog livet av sig: Svärmodern frågade om råd i hans roll som läkare. Han var ej färdigutbildad, men med.kand. och arbetade som vikarierande läkare.
Tillfrågad bröt han mot läkared, etik som läkare osv. Han borde aldrig ha fått läkarlegitimation.
Depression är en sjukdom. En deprimerad person tänker inte klart och kan inte välja. Bara friska kan välja rationellt. Det var inte en frisk individs rationella val utan en sjuk persons felslut efter råd från en läkare som också tillhandahöll det medel som tog hennes liv.
Hon efterlämnade ett barn, övriga två var vuxna.

Denne förövare har i sin livsgärning delat ut åtskilliga opassande "offerkoftor" till mängder av barn som helst av allt velat slippa. Han har haft makt över människors liv och missbrukat sin makt.

Tack Cecilia för din kommentar och för de frågor du gav mig tillfälle att besvara. Vissa saker måste med nödvändighet klargöras om de upplevs som oklara.