tisdag 30 december 2008

Våldtäktsdömde Tito Beltran


har synpunkter på att avtjäna straffet på Salberga. Han har önskat komma till Skogome enligt nuvarande hustrun Jenny Beltran. Kriminalvården har låtit säkerheten avgöra var Tito Beltran placeras. Bra jobbat av Martin Gillå, chef på placeringsenheten.

12 kommentarer:

Anonym sa...

DET ÄR FANIMEJ INTE KLOKT ATT EN VÅLDTÄKTSMAN SKA FÅ BESTÄMMA VILKEN JÄVLA ANSTALT HAN SKA TILL

beverlee sa...

Jag håller fullständigt med.
En sån som han borde straffas offentligt. Stå fastbunden på t.ex Slussens torg (offentlig plats med centralt läge) och bli bespottas som förr i tiden.
Ett annat straff jag länge tyckt borde bli lag på är att bli tatuerad i pannan "våldtäktsman" och sedan bli stympad på könsdelar och även händer då händerna oftast är början på övergreppen. Kemisk kastrering är också ett bra alternativ.
Det tycker jag.

Yvonne Domeij sa...

Till "Anonym": Många tycker som du och det är rimligt att en fängslad vegetarian får vegetarisk kost, en fängslad muslimsk trosbekännare ej fläskkött osv. men att få förmånen välja anstalt är väl ändå övermaga: det sker begränsningar när man döms till frihetsberövande; det ska också vara begränsningar i friheten! En person som utsatt ett barn för svåra sexuella övergrepp bör få sin frihet ordentligt beskuren, samt, märk väl, för egna säkerhetens skull, placeras på säker anstalt. Kriminalvården vet väl att sexualbrottslingar av Tito Beltrans kaliber kan råka illa ut bland sina medfångar. Han har en säkrare anstaltsplacering eftersom han begått så avskyvärda brott.

Yvonne Domeij sa...

Till Beverlee! Jag förstår din frustration, men kan bara dela din mening när det gäller kemisk kastrering. De hårdare straff som du förordar skulle kunna leda till än svårare konsekvenser för dem som utsätts för förövarna..

Papa Bear sa...

Och på inget sätt är detta skrivet för att skrattas åt, även om jag vägrar att anslå en dyster ton i mitt skrivande. Självklart är alla som råkar befinna sej i en gärningsmans direkta krets ett offer. TB senior är en beundransvärd, hårt arbetande och vänlig man som inget hellre vill än att ta hand om sin familj. Om inte detta tydligt framgick i mitt inlägg så beklagar jag detta, men vägrar ändå att sudda bort glimten ur mitt öga..

Yvonne Domeij sa...

Tack Papa Bear för ditt inlägg, det är klart att en skrytsam och överdrivet stolt pappa kan te sig löjlig i efterhan när sonen så grundligt fläckat familjenamnet. Ändå verkar du kunna se ömsint på Tito Beltran Sr, heder åt dig för det.

Anonym sa...

Med tanke på att rättegångarna är ett jävla spektakel,iscensatt av en hatisk skådespelerska som ogillar 'mansgrisar' samt den ökända dåren you-know-who-f.d.-kvinnlig-polis, och att sångaren blev dömd trots att flickan försa sig att han aldrig varit på henne, så är väl det minsta att han ska behöva sitta på den värsta anstalten.

Han får väl skylla sig själv egentligen, jag skulle ALDRIG låta min dotter ta hem nån kompis mitt på dagen ens - man kan bli anklagad för 'pedofili' om ungen skulle råka se att man gick in på muggen och sen sa hemma att 'jag tror farbror Åke kissade när jag var där'. Hysteriska lesbianer ser pedofiler överallt, så nu törs man knappt kyssa sina egna ungar...

Yvonne Domeij sa...

Egentligen meningslöst kommentera dumpladder men HD har sagt sitt och man ska inte kvälja dom.

Anonym sa...

Hela rättegången har mycket att kritiseras. Av riktigt många sympunkter.
Maktmässigt brukades helt felaktiga tekniker.
Punkterna som var fel var så många att det finns inte plats att nämna dem.
Personligt tror inte att han är skyldigt alls. Men även om det vore så, då måste gå rättegången på ett helt annat sätt.

albert sa...

Jag kan inte ta rättegången på allvar. Riktigt mycket var fel.
Jag tror faktiskt att han var helt oskyldig.

Men oberoende av detta, gick hela rättegången så extrem illa till och viss mån kändes så oseriös att det ger ingen trovärdighet.

Jag tror inte heller att många i fängelset heller tror att han är en våldtäcksman.

Möjligtviss anser "att han är en näsa i luften, som vem tror att han är, djävla svartkalle, för att tro att han är fin".

Men att han är en våldtäcksman, det är svårt att tro.
Oscar Wilde blev anklagad av ungefär samma sak. Som att historien inte lär sig av det den gör.

Anonym sa...

Jag tror inte han är skyldig till något annat än att vara en svartskalle som briljerade. Bättre sångare än de flesta levande sångare i europa och i världen.

Rättegången var riktigt konstigt och lämnade mycket att önska. Dåligt skött. Skulle inte bli godkänd i många andra länder.

Men även om människan krossas, talangen lever längre, Sokrates anklagades av att liknande saker och blev tvungen att dö för det, Oscar Wilde skulle krossas av ungefär samma anklagelser, och Polansky med.
Med deras konst lever vidare. Och när det gäller Tito, med handen på hjärtat, det är inte många som tror att han är en våldtäcksman. Däremot, en person som inte passar i bilden.
I ett samhälle där man redan som barn vet i fall vilka chanser kan få som vuxen. Där en normal person som inte hör till den valda gruppen, inte har någon chans. Och plöstligt finns en lite svartskalle, som sjunger som de som hör till "de fina". Som hippopare skulle han ha undvikit massa problem.
Men det blev ingen hippopare, utom i stället än av de bästa rösten i världen. Och samtidigt en utlänning, svarthårig, lite, och från Chile.

En "sånt måste straffas".
Och det blev så. Men han kommer ändå att vara en av de bästa röster i världen. Och de flesta kommer ändå inte att tro att han är en våldsmänniska. En som ger sig på barn och hotar på allvar folket till livet.

Allt detta kommer att bli pinsamheter för den Svenska Regeringen och rättsystemet när han kommer ut och fortsätter förtjusa med sin röst världen över.

albert sa...

De sista två kommentärer, helt korrekta, har inget att tillägga, tänker och tycker likadant.

Sitter på thai house internet del, och tänker, men nä, han förklara riktigt bra,