fredag 12 augusti 2011

Årets hjältemama i tidningen Mama

Jag har nominerat den mamma i Marks kommun som i flera år tog hand om två vanvårdade barn som fosterbarn från 3 veckors resp. 11 månaders ålder. Hon var med i SVT:s Uppdrag Granskning efter att socialen felaktigt flyttat barnen efter flera år. Barnen har sedan denna flytt, som Socialstyrelsen kritiserat, flyttats ytterligare flera gånger. Sedan cirkulerar ärendet i socialnämnd, socialstyrelse, förvaltningsrätt och snart kammarrätt. Mamman har fortsatt kämpa för barnen, som båda vill tillbaka hem till sin första fosterfamilj. Trots motstånd och trots att hon angripits och hånats på bloggar och facebook, bl.a. av en politiker i Marks socialnämnd, fortsätter mamman kämpa för barnen. Av inblandade i ärendet är det bara hon som respekterar barnperspektiv och barnkonvention. Hon har bl.a. föreslagit statsrådet Maria Larsson att införa lagar och ändring av befintliga lagar för att stärka barns rätt så liknande fall ej upprepas. Därför nominerar jag henne.

Gör som jag, mejla din nominering till hjaltemama@mama.bonnier.se och berätta varför du tycker just denna mamma är en hjältemama.

Nomineringsperioden pågår 5 - 21 augusti.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man tackar allra ödmjukats. Eva fostermamman

Yvonne Domeij sa...

Det är vi andra som ska tacka DIG för din modiga kamp! Du har riktat ljuset mot barns utsatthet och brist på rättigheter i vårt eget Sverige!

Anonym sa...

Det behövs fler fosterfamiljer som fostermamman Eva som river ifrån och bloggar och berättar om barnens oacceptabla situationer. Det är allt för många barn som far illa på grund av att det är alldeles för tyst. Fostermamman Eva är värd en stor uppmuntrings gåva

Yvonne Domeij sa...

Se gärna mitt inlägg: "Kritik mot socialtjänster". Det behövs göras ofantligt mycket för att få rätsida på detta. Fosterfamiljer som Evas som bryr sig ses som besvärliga när de ser till barnperspektivet.

Fler måste bli besvärliga!
Heder åt Eva som orkar kämpa!