torsdag 23 juni 2011

Om barnen igen ur mitt eget perspektiv

Jag blev flyttad från ett bra fosterhem till misär i biohemmet, därpå ett nytt fosterhem där jag våldtogs. Mina goda fosterföräldrar ville ge mig en trygg uppväxt, men stred för mig till ingen nytta. Efter 4½ års terapi +min bok Trasdocka (Ordfront 2006)+ Utredningen om vanvård i den sociala barnavården föreslås jag "kompensation" 250.000 kr men förstörd barndom kan inte kompenseras.

Här och nu gäller för barnen i Mark som bör återföras till Eva enligt FN:s barnkonvention och barnperspektivet.

Det tar lång tid innan skador från barndomen kommer i dagen, därför bör man handskas ytterst varsamt med barn och inte bolla dem hit och dit som man gjort i Marks kommun. Barnens bästa måste stå i främsta rummet, inte biomammans svårighet att samarbeta med fosterfamiljen i Mark. Den beror det kanske mer på henne själv än på fosterfamiljen. Har ingen tänkt på det?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet Yvonne.
Bloggaren Cattasbubbla har idag publicerat intressanta avslöjanden om Anita Lomander.
http://cattasbubbla.se/2011/06/28/marks-politiker-med-i-tvivelaktig-facebookgrupp/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4575722
M v h
Patrik Nyberg

Yvonne Domeij sa...

Tack Patrik för att du håller mig uppdaterad! Tiden går och under tiden blir barnen stora nog för skola osv. All denna inkompetens utnyttjar och töjer tiden samt gör den till ett argument: nu har barnben varit här så länge så de rotat sig! Nu har barnen fått kamrater! Men inga nya små kompisar kan ersätta den enda riktiga mamma barnen känt och då menar jag inte biomamman som vanvårdat de små utan fostermamman Eva. F.ö. ska inte fosterpappan glömmas, inte heller den lite större fosterbrodern som givetvis haft stor betydelse för Fanny och Rasmus och vice versa. Den grabbens sorg över förlusten av småsyskonen är också drabbande och även där drabbas ett barn. Marks kommun har åsamkat även den pojken skada.

Anonym sa...

Om du vill vara uppdaterad i just dtta så kan du alltid läsa fostermammans blogg http://fostermamman.blogspot.com/