torsdag 22 april 2010

Herrar - horor, Ingemar Unge och offentlighetsprinciper

Jag har kommenterat INGEMAR UNGES BLOGG:
Den nya offentlighetsprincipen
den 21 april 2010 12:59

Jo, man smyger fortfarande! Men det är mannen som smyger och i det här fallet har han redan från början uppgett falskt namn: Jacob Bernström. Varför kallar du en 21-åring för dam? Hintas motsatsen? Varför misstänkliggörs kvinnor som använts av herrar i övre samhällsklasser? Är det den nya maskulinismen? Jag har också blivit använd, trätt fram och blivit misstänkliggjord.
En hustru till den barnläkare som förgrep sig på mig (när jag var hans patient som barn och han var anställd hos barnavårdsnämnden) har skrivit och ringt till en tidning som intervjuat mig samt två av mina arbetsgivare för att hävda att övergreppen hittats på och hotat stämma.
Tiga och lida - Tiga och lyda är underklassens läxa.
Heder åt Tora Uppström som vägrat foga sig i det.

Ingemar Unge svarade bl.a.
"man kan inte jämföra ett helt frivilligt one night stand mellan två vuxna ogifta individer i Åre med en våldtäkt på ett barn" och "ingenting tyder på att Tora använts".
Sedan avslutade han med: "Nä Yvonne, kom igen, besvara min fråga, varför är det så viktigt att tala om för hela världen att man legat med Tiger Woods eller Jonas Bergström?"

Mitt svar blev:
Nej Ingemar, det handlar om herrar och "horor". Överklassmän använder underklasskvinnor traditionellt enligt slit-och-släng-principen. Jonas Bergström från Djursholm och Tiger Woods, miljardär, är inga undantag. BvN-läkaren föll bort fast han var överklass och jag underklass. Han är inte straffad! Tvärtom, i pressen sa han att vi var två ungdomar som förälskat oss på hans arbete! (Socialstyrelsen mörkar ännu enl. principen "herrar-horor" i sin utredning Vanvård.) Det är tabubelagt att tala om överklassens "privata" excesser. Nu ska man kunna tala öppet om att man legat med den-och-den utan att som förr riskera att mista jobbet som många pigor gjort när husets herre befruktat dem. Du svartmålar tjejerna som sexuellt lössläppta och penninghungriga men det är ju JB och TW som är det! Nu tjänar vi "tjejer" våra egna pengar och har sex med vem vi vill. Vi lever i ett öppet samhälle och har en fri press. Vi vägrar skämmas, vi är skamlösa! Hurra!

3 kommentarer:

Anonym sa...

hur bara kan man håla på o tjata om grejer s hände för 50 år sen? den där doktorm måste ju va typ 80-90 nu kan du inte ha nåt jävla medlidande m gubben? fattar inte att man kan fassna i gamla grjer så där som du verkar göra. gå vidare nån gång. låt doktorn få en lugn sista tid. alla kan göra misstag. okej att du va ung men nu eru fan vuxen. lägg ned!

Alex sa...

Ursäkta mig?! Anonym: "alla kan göra misstag"? Sexuella övergrepp är väl för f-n inget "misstag" man ska ha "medlidande" med!

Doktorn har haft det lugnt alltför länge och kunnat begå övergrepp helt ostört.

Tycker du att t ex de offer för övergrepp som begåtts inom den katolska kyrkan också ska lägga ned? Vems ärenden springer du egentligen?

Yvonne Domeij sa...

Tack Alex för ditt inlägg! Det är verkligen att förminska som Anonym gör när han/hon ser sexövergrepp mot barn som misstag. Maria Lundquists barnflicka fastnade inte i gamla grejer - hon höll tyst och gick vidare så Tito Beltran under 20 mån. kunde begå nya övergrepp mot en 6-åring. Därför ska vi fortsätta tjata! Det pågår hela tiden fast vi inte vill se höra eller tala om det!