lördag 1 oktober 2011

Vanvårdade kompenseras

plötsligt sedan regeringen insett att man hade riksdagsmajoriteten emot sig. Även Kristdemokraterna hade internt varit helt emot men inte fått gehör hos Reinfeldt/Borg. Maria Larsson belades med munkavle och skickades fram med det nekande beskedet som hennes eget parti var helt emot.

Sverigedemokraterna hade varit snabba med att förorda kompensation åt vanvårdade men inbjöds ändå inte till de samtal som ledde fram till överenskommelsen, vilket är anmärkningsvärt eftersom Sverigedemokraterna varit sällsynt troget som stödparti till alliansregeringen vid merparten av riksdagens omröstningar.

Nu undrar vi som vanvårdats:
Blir den s.k. kompensationen skattefri eller tänker staten ta tillbaka med ena handen vad den andra handen ger?
Blir vanvårdade efter 1980 utan kompensation?
Tänker ni köra samma race ett varv till? Låta det gå många år och slutligen ta upp problemet, utreda, föreslå, betänka osv. eller ska ni sätta punkt här och låta ALLA som vanvårdats kompenseras?

2 kommentarer:

stella sa...

Hej

Tack för kommentar hos mig. Jag har ofta undrat vem som höll i trasdockan. Nu vet jag det! Är så glad att du skrev lite av din berättelse hos mig. Och speciellt glad är jag ju för att ha fått beviset på att jag hade rätt. Regeringen har handplockat vissa som får vara med i blå hallen. Allt är nog noga planerat. Dom kan ju göra precis som dom vill bakom vår rygg. Jag vet inte om det finns någon sanning i det här, men det ska tydligen bli lika med ersättningen, det handplockas vilka som ska få den. Det blir de lite finare som lyfter det bidraget. De riktigt utslagna lär ju gå tomhänt. Så det är som det alltid varit, de som verkligen är felbehandlade kommer att gå lottlösa, det är de andra som tar hem vinsten. Dom som såg att det gick att göra affär på olyckliga och hårt drabbade människor.Och det här mönstret passar våra politiker bättre, det bli lite mer glamour över det. Den riktiga bilden av det hela är ju verkligen bäddat för en skandal. Inte fasiken vill dom ha in trashankarna i BLÅHALLEN!

Jag har iallafall blivit påmind de senaste dagarna om att politiker och myndigheter är sig precis likt som de alltid har varit. Kan dom köra dig till helvetet så gör dom det och uder tiden så skrattar dom och mår bra. Helt utan samvete och empati.

Med hälsning Stella Eklund Karlsson

Yvonne Domeij sa...

Jag höll inte i "trasdockan", men var med i förberedelserna för den allra första Trasdockans Dag i Kungsträdgården och har därefter deltagit på Trasdockans Dag ytterligare några gånger i Stockholm och även i Västerås och Uppsala. Jag använde Trasdocka som titel på min bok för det är en bild av ett utnyttjat barn som lätt kan förstås.
Utredningen om vanvård ledde till en utredning om kompensation och snart (?) bildas en myndighet med uppgift att utreda vilka som ska komma ifråga för kompensation. Under de 6 år som hittills gått har offren blivit färre och färre pga. naturlig avgång dvs. dödsfall. Den som lever får se. Vem vet om man hinner uppleva den s.k. kompensationen?
Hjärtligt tack för din kommentar och särskilt tack för att du valde att vara öppen och inte anonym!