tisdag 17 maj 2011

Barnen i Marks kommun

får äntligen komma tillbaka till det enda stabila hem de haft.
Men det har, som alltid, gått prestige i politikernas beslutsfattande.
Trots att Socialstyrelsen utrett och kommit fram till att det var omotiverat att flytta barnen från familjehemmet så har politikerna i nämnden ändå "rätt" för dom kunde ju inte haft fel förra gången trots att expertisen kom fram till det!

– Jag är chockad och glad. Och ledsen för att det har ­tagit så lång tid. Här finns inga vinnare. Alla har förlorat på något sätt, säger fostermamman enligt Aftonbladet och visst är det så.

Soc har medvetet skadat två oskyldiga små barn som bollats mellan olika hem; minst tre fosterhem + det biologiska som ej håller måttet. Tala om rättslöshet! Barn som ska skyddas har använts som handelsvara av myndigheterna. En fostermor, som försvarat "sina" barns rättigheter och barnperspektivet, kördes över, fördes bakom ljuset och hux flux placerades barnen i ett tillfälligt hem för att soc inte ville se till barnens behov och lyssna med hjärtat. Eftersträvade man en billig lösning? Förflyttning på sikt till ett olämpligt biologiskt hem med en styvfar som var dömd sexualbrottsling och som ofredat sitt eget barn?

Utredningen om vanvård i social barnavård verkar ha behov av att bli permanent för nya övergrepp sker hela tiden mot små barn som inte har möjlighet att föra sin talan. Tjugo månader har gått förlorade i två små barns liv. Sett till deras livslängd är det ungefär 22 resp. 30 % av deras liv.
Tänk på det ni i denna nämnd och sätt er in i det genom att ta er egen ålder t.ex. 45 år. Då motsvaras det av en bortovaro på mellan 10 och 13 år i otrygghet, sorg, saknad och stor längtan.

Nu ska barnen "landa" och återkomma med ett trauma (PTSD?) som kommer att ta lång tid att bearbeta. Traumaskadade av soc eller lika med krigsskadade i fredstid i lilla Sverige, där en kommun utan vidare kan sätta sig över inte bara FN:s barnkonvention utan allt vad barnperspektiv heter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/30/medias-feghet-f-rst-rde-f-r-barnen-i-marks-kommun

Hade media tidigare uppmärksammat de fruktansvärda myndighetsövergreppen mot barnen och familjehemmet så hade det måhånda inte tagit så lång tid innan ärendet fick en lyckosam vändning. Både Expressen och Göteborgs-Posten fick tidigt information om vad som hände i Marks. Dessa tidningar valde dock att inte publicera.
Patrik Nyberg

Yvonne Domeij sa...

Tack Patrik Nyberg för att du uppmärksammade mig på detta! Om media inte vågar granska makten vem ska då våga? Blogga är förkastligt, det har fostermamman fått svart på vitt på. Soc har ju använt bloggen som bevis på hennes olämplighet när den i själva verket visade på att soc handlat fel. Ur yttrandefrihetssynpunkt är detta allvarligt. Vi bloggare måste våga vara fyrbåk i mörkret när stora medier skyggar.

Yvonne Domeij sa...

Jag är oerhört ledsen och beklagar verkligen dagens beslut i förvaltningsrätten, där man beslutat att barnen INTE ska återföras till det ursprungliga fosterhemmet. Att tala om "ytterligare en separation" och den biologiska mammans bristande förtroende samt att bortse från anknytningen till familjehemmet i Mark och expertutlåtandet är inte att se till barnens intresse. Barnen omhändertogs under uppseendeväckande former då den äldsta var ca 11 månader. Den yngste nyfödde som blixtomhändertogs kände socialen inte ens till vid tillfället! Babyn, som var svårt undernärd och döende lades in på sjukhus och fick dropp. Utgången var oviss. Dessa två små hamnade i Mark hos en fosterfamilj som månat om dem i många år, men när soc får för sig (av ekonomiska orsaker?) att barnen ska slussas tillbaka till den biologiska modern börjar bekymren. Barnen börjar sängväta och ängslas inför umgänge med modern (som inom parentes lever med en man som dömts för dels våldsbrott, dels sexualbrott mot barn). I stället för att företräda barnen enligt barnperspektivet och enligt FN:s deklaration om barnets rättigheter flyttar soc barnen till en annan familj och ytterligare en annan osv. Den biologiska mamman har ambulerat mellan tillfälliga adresser och där har ingen trygghet funnits. Dessa barns trygghet och fasta punkt har varit hos fosterfamiljen i Mark. Förvaltningsrätten har nu fattat ett nytt vansinnigt beslut. De som betalar med sina liv är två ännu små barn, som gråter och längtar åter till den enda riktiga familj de haft.

Anonym sa...

Jag blev så ledsen när jag hörde om domen idag. Mesans andra barn är förväntansfulla inför midsommar, så får dessa inte komma hem till sina älskade fosterföräldrar! Är det någon som känner till något upprop på nätet som man kan ansluta sig till för att stoppa detta vansinne?