söndag 22 maj 2011

Våldtäktsman driver familjehem

Mannen dömdes till 1½ års fängelse för våldtäkt 2006. Sedan 2010 driver han och sambon familjehem med flera barn, även tonåringar. Enligt kommunen behöver nämligen ett sexbrott behöver inte diskvalificera någon från att driva ett familjehem. Snart bör beslut tas på annan nivå än i kommunstyrelser med dilettanter. Inkapabla beslutsfattare med billiga lösningar för ögonen utan en tanke på barn som ska skyddas finns alltså inte bara i Marks kommun. Barnkonventionen samlar damm medan barn växer upp i olämpliga miljöer. Vanvård i den sociala barnavården pågår för fullt fortfarande.

lördag 21 maj 2011

Frågor och svar om min egen förövare

På vilket sätt var och är den sociala barnavården en tacksam miljö för en pedofil?
Där fanns och finns barn som kommer i beroendeställning och som har ett bristfälligt socialt kontaktnät. Pedofiler söker makt över och relationer med barn och ungdomar i viss ålder.
Kan just läkare som yrkesmässigt sysslar med kroppen få fördelar som pedofiler?

Det är viktigt för en läkare med den här läggningen att kunna försvara sig med att ”det här måste vi göra därför att det är en undersökning”. Det blir svårt för ett barn att t.ex. få byta läkare om dennes kollegor och barnets föräldrar tycker att ”han är en så bra läkare”. Som läkare är det också lätt att få patienten att klä av sig. Om ett övergrepp sedan sker känner patienten skuld för att hon ”tog av sig kläderna frivilligt”.
Är den sociala barnavården mer utsatt än andra delar av vårt samhälle?

Varför inte? Alla slutna miljöer är riskmiljöer. Övergrepp mot barn förekommer överallt i samhället, men vi får inte glömma att man har störst risk att utsättas för övergrepp i sin egen familj. Naturligtvis gäller detsamma i familjehem, som förut kallades fosterhem.
Hur fungerar en pedofil?
Han tycker att han gör något bra. Om inte gör han något för att motverka dåligt samvete. Han är oerhört manipulativ. I den sociala barnavården finns barn med otrygga familjeförhållanden. En pedofil vinner lätt deras förtroende. Förövaren rationaliserar sitt beteende inför sig själv genom att intala sig att barnet tycker om de sexuella handlingar han utsätter det för.
Vilka signaler borde man ha uppmärksammat och inte - som man gjorde - blundat för?
Om en läkare blir för privat med sina patienter och t.ex. tar hem dem till sig. Pedofiler kan som ”Sune” inreda sexrum i källaren t.ex. En stark varningssignal var att ”Sune” knappt hade ett eget liv utan verkade jobba jämt. Det var lätt att tro att han var engagerad, men att överskrida gränser är inte att vara engagerad. När varken hans kollegor och arbetsgivare reagerade så rättfärdigade det förövarens beteende. Att sedan Socialstyrelsen gav dispenser i 25 år är inget annat än att man från högre ort gett sitt klartecken och gillande.

tisdag 17 maj 2011

Barnen i Marks kommun

får äntligen komma tillbaka till det enda stabila hem de haft.
Men det har, som alltid, gått prestige i politikernas beslutsfattande.
Trots att Socialstyrelsen utrett och kommit fram till att det var omotiverat att flytta barnen från familjehemmet så har politikerna i nämnden ändå "rätt" för dom kunde ju inte haft fel förra gången trots att expertisen kom fram till det!

– Jag är chockad och glad. Och ledsen för att det har ­tagit så lång tid. Här finns inga vinnare. Alla har förlorat på något sätt, säger fostermamman enligt Aftonbladet och visst är det så.

Soc har medvetet skadat två oskyldiga små barn som bollats mellan olika hem; minst tre fosterhem + det biologiska som ej håller måttet. Tala om rättslöshet! Barn som ska skyddas har använts som handelsvara av myndigheterna. En fostermor, som försvarat "sina" barns rättigheter och barnperspektivet, kördes över, fördes bakom ljuset och hux flux placerades barnen i ett tillfälligt hem för att soc inte ville se till barnens behov och lyssna med hjärtat. Eftersträvade man en billig lösning? Förflyttning på sikt till ett olämpligt biologiskt hem med en styvfar som var dömd sexualbrottsling och som ofredat sitt eget barn?

Utredningen om vanvård i social barnavård verkar ha behov av att bli permanent för nya övergrepp sker hela tiden mot små barn som inte har möjlighet att föra sin talan. Tjugo månader har gått förlorade i två små barns liv. Sett till deras livslängd är det ungefär 22 resp. 30 % av deras liv.
Tänk på det ni i denna nämnd och sätt er in i det genom att ta er egen ålder t.ex. 45 år. Då motsvaras det av en bortovaro på mellan 10 och 13 år i otrygghet, sorg, saknad och stor längtan.

Nu ska barnen "landa" och återkomma med ett trauma (PTSD?) som kommer att ta lång tid att bearbeta. Traumaskadade av soc eller lika med krigsskadade i fredstid i lilla Sverige, där en kommun utan vidare kan sätta sig över inte bara FN:s barnkonvention utan allt vad barnperspektiv heter.

måndag 16 maj 2011

Heder åt Ronnie Sandahl

som i sin spalt idag på Aftonbladets baksida läser lusen av Lennart Karlberg.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article13031821.ab

onsdag 11 maj 2011

Heder åt Patrik Sjöberg än en gång

för att han publicerat sin berättelse

för att många barn därför törs berätta nu

för att han står där han står trots sin tränare och trots sin mor som i DN fortfarande försöker skjuta ifrån sig ansvar och förminska pedofilens ansvar för övergreppen