tisdag 30 december 2008

Våldtäktsdömde Tito Beltran


har synpunkter på att avtjäna straffet på Salberga. Han har önskat komma till Skogome enligt nuvarande hustrun Jenny Beltran. Kriminalvården har låtit säkerheten avgöra var Tito Beltran placeras. Bra jobbat av Martin Gillå, chef på placeringsenheten.

torsdag 25 december 2008

Dömd pedofil och våldtäktsman får fast adress


Den för sitt yrkesliv tidigare kände operatenoren (numera mer känd som sexualbrottsling) Tito Beltran flyttas efter helgerna till Sveriges största anstalt i Sala: Salberga (ett f.d. mentalsjukhus). Han kommer att omges av 1,4 kilometer sex meter höga stängsel. Mina tankar går denna jul till alla hans brottsoffer, däribland inräknas förstås hans nuvarande fru Jenny Beltran, deras gemensamma son, hans övriga barn ur tidigare förhållanden samt givetvis övriga anhöriga.

måndag 15 december 2008

Tito Beltran i repris


Vi hade väntat oss en snyftare i pressen från fru B. men antingen har hon förhållit sig passiv eller så har pressen tröttnat på henne.
Majsan och jag undrar var Tito Beltran kommer att hamna när han ska avtjäna straffet.
Majsan föreslår Kristianstad och själv förordar jag Norrtälje, där en annan "bekant" huserar (se tidigare blogginlägg från 19 maj 2008: Hagamannens kompis Börje Svensson). Men en invändning kan vara att både Englas mördare Anders Eklund och Hagamannen Niklas Lindgren är där.

fredag 5 december 2008

Tito Beltran återigen


I dag skriver DN att JK rekommenderar HD att avslå Tito Beltrans resningsansökan.

tisdag 2 december 2008

Tito Beltran igen, dagsläget


Ungefär den 22 december bör JK ha lämnat besked till HD om han rekommenderar prövningstillstånd.

Arbogamörderskan


har kanske lagt krokben för sig själv till slut när hon långt innan morden talat om att eliminera de små barnen hon utsatte för ett så besinningslöst brutalt våld att de inom kort avled av sina skador.
Jag antar att jag inte är ensam om att anse att detta är ett av de grövsta brott som begåtts i modern tid.

Namn och Nytt i Dagens Nyheter


hade i helgen en obehaglig betraktelse av en manlig skribent som skrev om sin 2½-åriga guddotter. Denna lilla flicka beskrevs som den viktigaste KVINNAN i hans liv. Han avslutade betraktelsen med en kommentar om ett bra sexliv. Den pedofiliska undertexten gjorde att det vände sig i magen på undertecknad. Jag högläste texten för Majsan som i ilskan omedelbart sa upp sin DN-prenumeration.