söndag 7 september 2008

Trasdockans Dag i Uppsala 2008

var kanske inte så välbesökt men den publik som kom var både insatt och engagerad. Utomhus hade vi otur med regn. Inomhus gick det dock bättre! En av arrangörena från Rädda Barnen frågade om jag kunde tänka mig komma tillbaka igen och belysa ämnet!
Jag önskar det inte behövdes, men som vi vet pågår övergreppen i det tysta utan avbrott. Det är bara att ta nya tag och fortsätta.
Prata. Tjata. Nöta.
Det här är inte bara ett lidande för dem som drabbas utan också ett folkhälsoproblem som kostar samhället astronomiska belopp:
Inkomstbortfall. Förlorade skatteintäkter. Förtidig död. Förtidspensioneringar. Vårdkostnader m.m.

onsdag 3 september 2008

Tito Beltran i hovrätten

Idag, den 3 septemer 2008, började alltså hovrättsförhandlingarna mot Tito Beltran. Det finns mycket information att inhämta bl.a. nedanstående länkar
http://www.sr.se/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2290384
http://www.crimenews.se/content/view/55/80/
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=823587&rss=2216
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3235656.ab
Jag observerar att Tito Beltran och hans nuvarande hustru Jenny Beltran är missnöjda med åklagaren som de anser vara "oprofessionell" och för att ha brutit sekretessen.
Men domen i Varbergs tingsrätt är offentlig.
Enligt fru Beltran har 90 % av Sveriges befolkning herpes.
Men en kontroll hos vårdguiden visar att endast 33 % av den vuxna befolkningen är smittbärare.
http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=2690
Det visade sig i Varbergsfallet att grannflickan smittats av könsherpes. Ingen i flickans familj var bärare av detta virus, vilket däremot den misstänkte gärningsmannen var.
Tidningarna tycks vara mer intresserade av att okritiskt återge intervjuer med Tito och Jenny Beltran än att försöka vara objektiva och hålla sig till fakta. Jag tror man stryker Tito och Jenny Beltran medhårs för att få tillgång till intervjuer och fototillfällen.
Läs tidningarna kritiskt!